data_landscape_australie_2500x1500

→ Synthetic Landscapes 

‘Synthetic Landscapes’ is een reeks landschappen gegenereerd op basis van ecologische data. Het is ontstaan vanuit mijn fascinatie voor technologie en filosofie, met name de zijnsleer. De zijnsleer is een stroming binnen de filosofie waarbij het 'zijn' of bestaan van een subject wordt bevraagd middels
de eigen conventies en/of context.

data_landscape_death04_2500x1500

Landscape #02

data_landscape_death05_2500x1500

Landscape #03

Showreel (1:00 min)

Tijdens elke data-overdracht komen er elektromagnetische golven vrij. De muziek van en door computers, elke overdracht is uniek maar niet waarneembaar voor de mens—mits je de juiste tools hebt. Deze 'stem' van de machines is continu om ons heen maar wist al die tijd onopgemerkt te blijven.

Door de landschappen hoorbaar te maken, gaat het een relatie aan met zowel de ruimte als de toeschouwer. Een actieve houding is nodig om fascinatie en empathie op te wekken. Het doet een poging om contact te maken, hierdoor creëert het een bestaansrecht.Het onderzoeken van een immaterieel subject middels de zijnsleer levert een interessante paradox op. De fysieke afwezigheid van het subject maakt het des te interessanter om de materialiteit van het immateriële te onderzoeken.
Van alle subjecten die ik heb overwogen vind ik data de meest fascinerende. Hoe ziet data eruit in een fysieke vorm?

Flyer (140x297mm → A3 poster)

Hand-out met één regel van het manifest

tote-bag-mock-up-02

Tote bag

POSTER_MOCKUP_03_04

A2 Poster

© Nick Dijsselbloem

2020